Stijladvies aan huis
Afstemmen

Hoe stem je raamdecoratie af op iedere ruimte in huis?

Je hebt gebouwd of verbouwd, wat nu?

Je hebt gebouwd of verbouwd en bent bij een van de laatste stadia aangekomen; de raamdecoratie. Voor veel mensen is het lastig om de juiste keuzes te maken. Wat is in welke ruimte functioneel, speels én passend bij de stijl? Wij helpen je op weg in de wereld van gordijnen, plissés en jaloezieën.

Laten we beginnen met de keuken

Niet alleen het fornuis en het aanrecht worden vettig door het koken, ook op je raamdecoratie belanden gemakkelijk spetters en vlekken. Bovendien blijft er in stof vaak een eetgeur hangen. Kies hier daarom voor een gemakkelijk afneembaar product. Een hygiënische keuze is bijvoorbeeld een horizontale jaloezie. Wil je iets opvallends? Kies dan bijvoorbeeld jaloezieën met extra brede lamellen (65 mm) die je keuken precies die luxe uitstraling geven waar je naar op zoek bent.

Roldijnen

De woonkamer

Geen zin in pottenkijkers? Met plissés houd je inkijk tegen, maar krijg je wél genoeg licht binnen. Er is een ruim assortiment aan kleurtinten en texturen. Hierdoor pas je de plisségordijnen moeiteloos aan op de sfeer van je woonkamer. Het fijne aan plissés is dat je ze heel makkelijk matcht met overgordijnen of een inbetween. Dit geeft extra warmte en sfeer aan je woonkamer!

Heb je een serre in de woonkamer? Bekijk dan ook alle mogelijkheden voor gordijnen in een serre.

De badkamer

Zodra je onder de douche springt of in bad stapt, wil je natuurlijk privacy. Maar we willen zoveel mogelijk daglicht behouden waardoor de ruimte opener en frisser oogt. Een horizontale jaloezie met aluminium lamellen is uitermate geschikt voor de badkamer, want: vochtbestendig, goed schoon te houden én met zijn stoere look perfect passend in de strakke sfeer van een badkamer. Hier geldt: hoe breder de lamel, hoe meer daglicht er binnenkomt wanneer deze open staat. Tevens kun je de lamellen ook gedeeltelijk kantelen waardoor je licht en privacy behoudt.

De slaapkamer

Op de slaapkamer is het vaak wenselijk dat de raamdecoratie de boel aangenaam donker maakt. We kiezen hier daarom vaak voor verduisterende gordijnen. (Een stof met een grove structuur geeft extra sfeer!) Maar wist je dat rol- en plisségordijnen ook in verschillende verduisterende stoffen verkrijgbaar zijn? Functioneel en super stijlvol. We adviseren hier dan ook vaak een combinatie van beide zodat je ook overdag geniet van privacy op de slaapkamer, zonder dat het helemaal donker is.

Houten jaloezie
1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje.