Stijladvies aan huis

Geschikte raamdecoratie voor in de badkamer

De badkamer

Een van de ruimtes in huis waar je niet wil dat er door de ramen gegluurd kan worden is de badkamer. In de badkamer is voor veel mensen privacy in combinatie met lichtbehoud het belangrijkste in de keuze voor raamdecoratie. Maar wat is geschikte raamdecoratie voor in de badkamer?  De badkamer is een ruimte die erg vochtig is ten opzichte van de overige ruimtes in huis, hierdoor volstaan niet alle soorten raamdecoratie.

Plisses

Met plissés bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval met behoud van uw privacy. Plisségordijnen laten de ruimte sfeervol tot leven komen. Spelen met kleuren, vormen en licht; het kan met plisségordijnen Deze gordijnen zijn ideaal voor in de badkamer, omdat ze veelal vochtbestendig zijn en makkelijk schoon te maken. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende materialen: van transparant tot licht doorlatend en verduisterend.

Wanneer je lichtbehoud erg belangrijk vindt adviseren wij een licht doorlatend plisségordijn Met een top-down, bottom-up variant kun je ook nog voor de gewenste lichtinval zorgen.

Rolgordijnen

De strakke afwerking van het rolgordijn geeft de inrichting een smaakvolle en moderne sfeer. Met rolgordijnen bepaal je zelf de hoeveelheid licht en privacy, omdat u het rolgordijn tot op iedere gewenste hoogte is af te rollen. Je kunt kiezen voor optimale verduistering of juist transparantie in combinatie met prachtig gefilterd daglicht. Wij bieden ook de mogelijkheid om de rolgordijnen uit te voeren met een motortje, zodat je deze vanuit je stoel, bank of bad kunt bedienen. Klik voor de elektrische mogelijkheden hier.

Evenals plissés kunnen ook rolgordijnen goed tegen vocht en zijn makkelijk af te nemen met een doek.

Roldijnen

Jaloezieën

Jaloezieën kunnen altijd en overal. Momenteel zijn houten jaloezieën erg trendy, maar dit is minder geschikt voor in de badkamer. Het hout kan namelijk niet zo goed tegen de warme en vochtige omgeving. Jaloezieën van aluminium zijn daarentegen wel ideaal voor in de badkamer. Aluminium kan een stuk beter tegen vocht en is makkelijker schoon te maken. Ook fijn: doordat de lamellen in stand versteld kunnen worden heb je verschillende mogelijkheden qua lichtinval en privacy.