Stijladvies aan huis

Jaloezieën schoonmaken doe je zo

zonwering helmond inclusief montageservice

Stijlvol als raamdecoratie, maar het meest gehoorde nadeel van jaloezieën: schoonmaken. Zo maak je het beste de jaloezieën schoon.

Een trendy keuze maar tevens zijn het heuse stofmagneten! Jaloezieën schoonmaken is dan ook geen pretje, omdat het veel werk is. Maar op deze manier hoef je niet eerst langs een laag stof te kijken, voordat je naar buiten tuurt.

Stof verzamelt zich razend snel op jaloezieën.

Nu zijn zwart en antraciet ook nog eens trendkleuren, waarbij het stof een doorn in het oog kan zijn. Om te beginnen dien je de jaloezieën dus eerst goed stofvrij maken. Ga hiervoor aan de slag met een plumeau of microvezeldoekje.  Het kan ook met de stofzuiger. Dit gaat stukken sneller, maar het is wel minder grondig. LET OP! Zorg voor een goede opzetborstel om krassen te voorkomen.

Wanneer je je jaloezieën regelmatig afstoft, hoef je minder vaak schoon te maken met sop. Toch moet het zo nu en dan echt gebeuren.

De grootste ergernis zit hem in het een voor een aanpakken van de lamellen.

Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen door een washand te gebruiken als schoonmaakdoekje. Doe de washand aan, doe hem even in het sop en je pakt tegelijkertijd de boven- én onderkant van de jaloezieën. Nog makkelijker en sneller is deze speciale tool te gebruiken, hiermee behandel je meerdere lamellen tegelijk. Wanneer je elke schoonmaakronde een gedeelte van de raamdecoratie mee pakt, zal het veel minder werk zijn.

Welk schoonmaakmiddel?

De lamellen kun je eenvoudig schoonmaken met een sopje bestaande uit water en allesreiniger. Gebruik niet teveel schoonmaakmiddel, want daar worden de jaloezieën niet perse schoner van. Dit kan namelijk een laagje zeep achterlaten waardoor er een waasje achterblijft op de jaloezieën. Ook een belangrijke tip, maak het doekje niet te nat. Een beetje vochtig is voldoende.

Het is belangrijk om het schoonmaakmiddel niet direct op de jaloezieën te spuiten, maak eerst een sopje! Het schoonmaakmiddel kan namelijk agressiever zijn dan je denkt en lelijke plekken achterlaten op de latten. Zonde, toch?

Drogen

Laat de jaloezieën goed drogen

Vervolgens is het belangrijk om de jaloezieën goed te laten drogen zonder dat er druppels achterblijven, dit blijf je namelijk zien wanneer het opgedroogd is. Neem na het schoonmaken de jaloezieën af met een schone en droge doek.