Stijladvies aan huis

Welke kleur gordijnen past bij een groene muur?

Urban Jungle, Hotel Chic of toch industrieel

Een groene muur sluit aan bij elke interieurtrend. Sterker nog, groen is dé trendkleur van het moment. Met groen op je muur creëer je balans, rust en leven in je woning. Toch lijkt deze trendy kleur voor veel mensen een lastige kleur. Want waarmee combineer je groen? Welke kleur gordijnen past bijvoorbeeld bij een groene muur? Kun je wel wat wooninspiratie gebruiken? Lees onze blog en voorkom een mismatch tussen je raambekleding en je groene muur.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is groen een kleur die gemakkelijk te combineren is. Natuurlijk moet je bij een groene muur iets meer opletten dan bij een witte muur, maar er is veel mogelijk. Houd bij het afstemmen van je gordijnen op een groene muur de volgende basisprincipes in gedachten.

Onze 3 Basistips

Blijf bij je eigen stijl

Houd bij de keuze voor gordijnen altijd je eigen stijl, of de stijl die je wilt creëren, in gedachten. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: bij elk interieur en bij elke stijl past een ander gordijn en een andere afwerking. Ga je met jouw (licht)groene muur voor een Scandinavische inrichting? Kies dan voor luchtige, transparante raambekleding. Houd je van hotelluxe? Dan past een zwaardere stof beter bij je groene muur.

Stem je gordijnen af op de ruimte

Kijk altijd naar de ruimte waarin de groene muur zich bevindt. In een slaapkamer heb je meer baat bij verduisterende gordijnen, terwijl een luchtige vitrage of inbetween uitermate geschikt is voor een groene muur in de woonkamer. Houd daarom, naast de stijl, ook het gebruiksdoel in gedachten.

Past het gordijn bij de rest van de inrichting?

Gordijnen moeten niet alleen bij je groene muur passen, maar ook bij de rest van je inrichting. Denk aan de vloer, de kozijnen en andere sfeerbepalende elementen, zoals kasten en tafels. Onze tip: ga voor contrast. Heb je een donkere vloer? Dan kunnen lichtgekleurde gordijnen voor een mooi en luchtig effect zorgen.

Welke kleur past bij mijn groene muur?

Bijna iedereen houdt van groen. Groen is de kleur van de natuur en heeft een ontspannend effect op mensen. Bovendien bestaan er eindeloos veel variaties van deze trendkleur. Groen kan zowel warm als koel zijn. Op de vraag welke kleur gordijnen bij een groene muur past, is dan ook geen eenduidig antwoord te geven. Wanneer je een groene muur wilt combineren met een andere kleur, zal je goed moeten kijken naar welke groentint jouw muur heeft. Hieronder gaan we in op de vier populairste groentinten.

Gordijnen bij een donkergroene muur

Kies je voor een donkergroene muur, dan kies je voor een tint die niet warm, maar ook niet koel is. Een kleur die hier mooi bij aansluit is okergeel. Met okergele gordijnen en een donkergroene muur creëer je een harmonieus geheel in je woon- of slaapkamer. Een groot voordeel van deze kleurencombinatie? Het past in verschillende woonstijlen. Andere kleuren die mooi aansluiten bij een donkergroene muur zijn wit en oudroze.

Gordijnen bij een olijfgroene muur

Ook olijfgroen is een populaire kleur. Niet alleen zien we deze kleur veel terug in meubels en accessoires, ook kiezen steeds meer mensen voor olijfgroen op de muren. De tint zorgt voor een warme uitstraling en is het beste te combineren met natuurlijke kleuren, zoals bruin en terracotta. Ook de combinatie van lichtgroene gordijnen met een olijfgroene muur is een lust voor het oog.

Gordijnen bij een mintgroene muur

Mintgroen lijkt een gewaagde kleur, maar niets is minder waar. Wanneer je mintgroen combineert met de juiste kleuren, zorg je voor een zachte, ontspannen sfeer in je woning. Veilige, maar populaire kleurkeuzes voor gordijnen bij een mintgroene muur zijn lichtgrijs, wit, beige of andere groentinten (ton-sur-ton). Wil je een gewaagdere kleurencombinatie? Ga dan voor zwart of donkerblauw.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen?

Neem gerust contact met ons op of lees onze andere blogs waarin we handige tips delen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van gordijnen bij jouw groene muur? Kom gerust langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs helpen je graag.Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem gerust contact met ons op of lees onze andere blogs waarin we handige tips delen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van gordijnen bij jouw groene muur? Kom gerust langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs helpen je graag.

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje.