Stijladvies aan huis

Wat zijn paneelgordijnen?

Is jouw interieur toe aan nieuwe gordijnen? En ben je op zoek naar de juiste sfeer, maar wil je niet inboeten op functionaliteit? De tijd dat je moest kiezen voor decoratieve of praktische raambekleding is gelukkig al lang voorbij. Zo zijn paneelgordijnen de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze fraaie eyecatchers zijn de ideale mix tussen stijl en veelzijdigheid. Maar wat zijn paneelgordijnen eigenlijk en hoe worden ze toegepast? In deze blog praten we je bij.

Paneelgordijn
Wat zijn paneelgordijnen?

Paneelgordijnen zijn gordijnen die uit grote panelen van stof bestaan. Deze verticale banen vormen samen één gordijn, maar zijn door de rails en de verschillende sporen afzonderlijk van elkaar te verschuiven. Hierdoor kun je eindeloos variëren en bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy. Bijkomend voordeel? Met paneelgordijnen geef jij je interieur elke dag een andere uitstraling. Een mooi alternatief voor rolgordijnen, jaloezieën of lamellen.

Paneelgordijnen

De toepassingen van een paneelgordijn

Decoratief en functioneel. Paneelgordijnen zijn een ware toevoeging in veel woningen. De raambekleding komt het beste tot zijn recht bij grote raampartijen en tuindeuren. De paneelgordijnen geven je woning niet alleen een stijlvolle en strakke uitstraling, maar bieden ook bescherming tegen felle zon en zorgen daarnaast voor privacy.

Gordijn als afscheiding

Een paneelgordijn kent meer toepassingen. Wist je bijvoorbeeld dat ze uitermate geschikt zijn als scheidingswand? Met paneelgordijnen kun je een grote ruimte op een creatieve en flexibele manier opsplitsen. Ideaal voor het creëren van speelhoeken, tv-kamers of (thuis)kantoren.

De voordelen van paneelgordijnen

Of je ze nu wilt toepassen als sfeervolle raamdecoratie of als flexibele scheidingswand, met paneelgordijnen profiteer je van een aantal fijne voordelen:

  • De ideale oplossing voor grote raampartijen en tuindeuren
  • Een stijlvolle, strakke uitstraling in je woning
  • Meerdere toepassingen mogelijk (ook in te zetten als scheidingswand)
  • Flexibele zonwering, energiebesparend
  • Eindeloos variëren met de afzonderlijke panelen
  • Eenvoudige bediening met koorden

Hoe werkt een paneelgordijn?

We meldden het net al even: door middel van rails en sporen kunnen de verschillende panelen van een paneelgordijn afzonderlijk van elkaar bewegen. Deze raamdecoratie heeft dan ook een meersporige rail van minimaal 2 en maximaal 5 sporen. Aan deze rail kunnen 2 tot 10 panelen gehangen worden. De panelen worden verzwaard met een lat aan de onderkant, zodat je verzekerd bent van een strakke look. Met een koord kunnen de paneelgordijnen zijdelings achter elkaar geschoven worden.

Soorten paneelgordijnen

Paneelgordijnen lenen zich perfect voor een strakke, eigentijdse uitstraling. Wil je de gordijnen volledig laten aansluiten op jouw interieurstijl? Door de vele mogelijkheden creëer je altijd een unieke look die helemaal past bij jouw woonwensen. Per paneel kun je een andere kleur, een ander formaat en een ander dessin kiezen. En ook met de stof voor de paneelgordijnen kun je eindeloos variëren. Zo heb je de keuze uit transparante-, semitransparante- en verduisterende stoffen. Bovendien bepaal je zelf op welke manier je de paneelgordijnen bedient.

Paneelgordijnen op maat 

Natuurlijk kun je jouw woonkamer, tuinkamer of kantoor voorzien van een kant-en-klaar paneelgordijn, maar het grote voordeel van deze raambekleding is dat deze volledig op maat te maken is. Met de juiste afmetingen van de paneelgordijnen en de zelfgekozen stoffen en kleuren creëer je een perfect design dat mooi aansluit op de rest van jouw interieur. Bovendien geniet je met een paneelgordijn op maat optimaal van de lichtinval en het uitzicht.

Meer weten over paneelgordijnen? Kom eens langs!

Wil je meer weten over paneelgordijnen? Heb je specifieke vragen of ben je op zoek naar paneelgordijnen op maat? Kom gerust eens langs in één van onze showrooms. Hier vind je voldoende inspiratie en staan onze specialisten je graag te woord. Wil je liever meteen advies? Neem dan contact met ons op.

Tip: lees voor meer wooninspiratie onze andere blogs.

Stijladvies aan huis Onze showrooms