Stijladvies aan huis

Verduisterende gordijnen op maat

De verduisterende gordijnen van Kijk op Gordijnen zijn echte sfeermakers van mooie kwaliteit.

Onze verduisterende gordijnen hebben een isolerende en zonwerende werking. Je kunt ze gebruiken in de woonkamer om zonlicht buiten te houden of in de slaapkamer om een donkere ruimte te creëren. Met onze verduisterende gordijnen op maat bepaal je zelf hoeveel zonlicht en warmte er doorheen komt!

Verduisterende gordijnen voor elke ruimte

Ben je op zoek naar verduisterende gordijnen voor de slaapkamer, babykamer of kinderkamer? Verduisteringsgordijnen houden licht en warmte tegen. Dat maakt ze ideaal voor in een slaapkamer. Hoe donkerder de slaapkamer, hoe beter de nachtrust. Maar ook voor andere ruimtes, zoals de woonkamer of kantoor, zijn verduisterende gordijnen zeer geschikt.

Welke soorten verduisterende gordijnen zijn er?

De hoeveelheid lichtinval en warmte die de gordijnen doorlaten, wordt bepaalt door de voering in de gordijnen. Zo zijn er zijn er twee type licht verduisterende gordijnen: blackout gordijnen en dimout gordijnen. Wij leggen je het verschil uit:

Verduisterende gordijnen

Blackout gordijnen

Blackout gordijnen zijn 100% lichtdicht. Dit type verduisterende gordijnen hebben een witte, lichtdichte coating. Deze witte coating zie je aan de binnenkant van het gordijn. Blackout gordijnen zijn isolerend, waardoor ze zonlicht in de zomer tegenhouden en warmte in de winter binnen houden. Daarnaast zijn deze gordijnen ook geluidswerend. Ben je op zoek naar volledige verduistering en privacy? Dan is dit type verduisteringsgordijnen iets voor jou!

Dimout gordijnen

Dimout gordijnen, ook wel ‘gewone’ verduisterende gordijnen genoemd, zijn voorzien van een dimout-voering. Het voordeel van deze voering is dat deze meestal dezelfde kleur heeft als de gordijnstof zelf. Dimout gordijnen zijn voor 60% tot 80% verduisterend. Hoeft het voor jou niet volledig donker te zijn? Dan zijn dimout gordijnen een goede keuze voor jou.

Verduisterende gordijnen wit op maat

Kijkopgordijnen heeft een groot aanbod aan verduisterende gordijnen. Zo zijn verduisteringsgordijnen verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals zwart, grijs, beige, groen, roze en wit.

Kan elke kleur gordijn verduisterend worden gemaakt? Jazeker! Zo zijn er ook lichte verduisterende gordijn

en. Gordijnen zijn verduisterend door middel van de verduisterende voering. Daardoor kunnen kleuren zoals wit en roze ook verduisterend worden gemaakt. Past een andere kleur beter in je interieur? Dat kan! Zo is het ook mogelijk om bijvoorbeeld zwarte verduisterende gordijnen op maat te laten maken.

Bij Kijk op Gordijnen kun jij dus altijd een kleur kiezen die past bij jouw interieur!

Afwerking verduisterende gordijnen

Bij elke stijl en inrichting past een ander gordijn en een andere afwerking. Voor onze verduisterende gordijnen zijn diverse soorten dessins en afwerkingen mogelijk. Zo kun je zelf de plooiing bepalen, zoals een waveplooi, enkele plooi, dubbele plooi of een retourplooi.

Daarnaast heb je keuze uit diverse ophangmethodes. Wil je een gordijnrail aan het plafond? Of kies je voor een klassiekere gordijnroede? Bij Kijk op Gordijnen zijn verduisterende gordijnen met ringen of haken mogelijk.

De ophangmethode en de plooi van de gordijnen kan effect hebben op de mate van verduistering. Zo is het altijd mogelijk dat er wat licht langs de kanten van een gordijn komt. Wil je nog meer verduistering? Naast verduisterende gordijnen heeft Kijk op Gordijnen ook verduisterende raamdecoratie, zoals verduisterende plissé gordijnen op maat of verduisterende rolgordijnen.

Onderhoud verduisterende gordijnen

Kunnen verduisterende gordijnen worden gewassen? Dat kan, maar doe dit niet te vaak. Het beste is natuurlijk om de gordijnen naar de stomerij te brengen. Zij weten precies hoe ze de stof het beste kunnen schoonmaken en behandelen. Zo blijven jouw gordijnen zo lang mogelijk mooi. Toch liever zelf je gordijnen wassen? Volg dan de wasinstructies van de gordijnen goed op en vermijd de droger.

Verduisterende gordijnen op maat laten maken

Ben je op zoek naar goedkope verduisterende gordijnen op maat? De verduisterende gordijnen van Kijk op Gordijnen zijn van mooie kwaliteit voor een nette prijs. Onze gordijnen kunnen volledig op maat worden gemaakt, waardoor deze precies passen bij de afmetingen van jouw ruimte. Vraag je verduisterende gordijnen op maat aan en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvende offerte!

Wil je meer weten over de verschillende soorten verduisterende gordijnen? Kom langs in een van onze showrooms voor passend advies of neem contact met ons op.

Heb je hulp nodig met het inmeten of wil je graag advies? Wij hebben kijk op gordijnen en daarom bieden wij de mogelijkheid om stijladvies aan huis te geven. Zo komen we bij thuis bij je langs om alles goed in te meten en geven we je persoonlijk advies.

MAAK EEN AFSPRAAK IN ONZE SHOWROOM STIJLADVIES AAN HUIS

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje.