Stijladvies aan huis

Structuur geeft karakter

Structuur geeft karakter!

Bij het inrichten van een woning wordt er vaak wel nagedacht over kleur maar niet over textuur. Structuur geeft karakter! Dezelfde tinten geven rust en ruimte aan een interieur. De ton sur ton look is te vinden op menig pinterest bord.

Structuur = sfeer

Om er voor te zorgen dat dit niet saai wordt is het belangrijk om na te denken over structuur. Het combineren van verschillende structuren maakt de woning warmer en sfeervoller.

Wanneer er niet nagedacht is over structuur en textuur heeft dit dus vaak als gevolg dat de ruimte alsnog saai oogt terwijl je juist zo goed hebt nagedacht over de inrichting en de kleuren. Gelukkig kun je nog genoeg textuur toevoegen met items als gordijneninbetweens, kussens, andere raamdecoratie en karpetten.

Om je interieur interessant te maken ga je opzoek naar texturen die uitnodigen tot aanraken. Denk bijvoorbeeld aan jute, faux fur, grof gebreid wol, linnen (look), houtnerf. Wees niet bang om ‘te ver’ te gaan. In een qua textuur vrij basic interieur geeft dit de boel juist karakter.