Stijladvies aan huis

Raamdecoratie voor je thuiswerkplek

Het ‘nieuwe normaal’

Waar de een het een fijne afwisseling vindt om thuis te werken is het voor de ander wat minder leuk. Is thuiswerken in je werkkamer een welkome afwisseling buiten het drukke kantoor, waar collega’s je snel van je werk afhouden? Zorg er dan voor dat thuiswerken ook echt fijn is. Wij geven je tips om jouw werkkamer een (nog) fijnere sfeer te geven.

Mooie en functionele raamdecoratie geeft jouw thuiskantoor meer sfeer en uitstraling zodat jij met iets minder (gezonde) tegenzin achter je beeldscherm gaat zitten. De meeste mensen denken nog vaak aan verticale lamellen bij een kantoorruimte, maar dat is tegenwoordig nog zelden de keuze die gemaakt wordt. Zelf zijn wij fan van deze twee opties; De horizontale houten jaloezie en plisses.

Houten jaloezieën

Een houten jaloezie geeft een moderne uitstraling maar door het materiaal straalt het tevens rust en sfeer uit! En het fijne is, je kunt de lichtinval heel nauwkeurig bepalen. Handig tegen spiegeling op je beeldscherm. Tevens zijn er veel kleur mogelijkheden. Tip van mij; kies eens voor een echte houtkleur i.p.v. zwart of wit, een natuurlijk look op de werkplek geeft rust en brengt binnen een beetje naar buiten. Dit doe je tevens ook heel gemakkelijk door een aantal mooie grote planten te plaatsen in de ruimte. (Geeft ook een mooi beeld op de achtergrond tijdens je online meeting). Bekijk de decoratie ideeën met planten in je thuiskantoor hier.

Wanneer je de hele dag thuis op je werkplek zit, staat de zon natuurlijk steeds op een andere plaats.

Niet zo gek dus als je bijvoorbeeld ‘s morgens een ander gedeelte -boven of onderkant- van je raam afgedekt wilt hebben dan aan het eind van de middag. Dat is precies de reden om voor een plisse te kiezen. Tevens kun je ervoor zorgen dat nieuwsgierige voorbijgangers niet naar binnen turen met behoud van licht. (En jij wordt niet afgeleid door wat er op straat gebeurt). Daarnaast ziet een plissé er nog modern uit ook. De kleurmogelijkheden zijn eindeloos bij plissés en ze zijn passend te maken op vrijwel alle soorten en maten raampartijen. Naast de licht doorlatende stoffen is het ook mogelijk om één kant van de plissé van verduisterend materiaal te maken. Hiermee kun je de ruimte dus ook helemaal donker maken, wat soms handig kan zijn tijdens een online meeting, wanneer de zon bijvoorbeeld erg fel op je beeldscherm schijnt, (of een meditatief oplaad momentje voor jezelf natuurlijk)!

1
whatsapp-profilepicture
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me vooral een berichtje.