Stijladvies aan huis

Procedure tijdens en na het plaatsen van de PVC vloer

Tijdens het installeren van uw pvc vloer dient de ondervloer circa 18° C te zijn (de temperatuur van het water van uw vloerverwarming is dan circa 20° C). Verander na het leggen van uw vloer 5 dagen niets aan de instellingen van uw ketel & vloerverwarming deze dient namelijk minimaal 5 dagen stabiel te zijn, Na deze 5 dagen kunt u de verwarming langszaam hoger zetten met een maximum van 1 à 2 ° C per dag tot u de gewenste tempratuur heeft bereikt, LET OP de maximaal temperatuur van het water is 45° C. Wanneer deze temperatuur hoger wordt, ontstaat de kans op (onherstelbare) schade aan uw pvc vloer!

Houdt er ten alle tijden rekening mee dat de verwarming geleidelijk aan op en afgestookt dient te worden. Zet in de zomerdag dus niet ineens uw vloerverwarming uit. zo voorkomt u onherstelbare schade aan uw pvc vloer. Tevens dient u geen verschil te maken in dag & nacht tempratuur in uw woning. houdt de tempratuur ten alle tijden stabiel.

De relatieve luchtvochtigheid in uw woning dient 55 – 65 % te zijn, controleer dit regelmatig.  Tevens adviseren wij geen karpetten te plaatsen op uw PVC vloer.