Gordijnen

KijkopGordijnen biedt eindeloze mogelijkheden als het gaat om gordijnen. Onze kwaliteitsstoffen zullen u versteld doen staan. Heeft u vragen? Neemt gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gordijnen

De gordijnen van KijkopGordijnen zijn prachtige sfeermakers van mooie kwaliteit voor een nette prijs. Er zijn diverse plooien, zoom en kophoogtes mogelijk. De naam KijkopGordijnen zegt het al: wij hebben kijk op gordijnen en daarom bieden wij de mogelijkheid om bij u aan huis advies op maat te geven. Bij elke stijl en inrichting past een ander gordijn en weer een andere afwerking.

Hier leggen we uit welke rails en roede mogelijk zijn.

Elektrische mogelijkheden hier

Wat zijn de plooi mogelijkheden?

Wave plooi; TIP van KijkopGordijnen

Het meest stugge gordijn krijgen we met een wave plooi nog strak geconfectioneerd. Een uitgekiend systeem van runners, gordijnband en gordijnhaakjes vormen de basis voor een perfect vallend gordijn! De wave is een combinatie van runners welke door middel van koordjes op vaste afstand met elkaar verbonden zijn. Voor een juiste werking worden hier speciale ‘wave’ haakjes toegepast. Door de combi van runners, wave band en haakjes hangt het gordijn in golfvorm onder de rail. Doordat er gebruik wordt gemaakt van extra runners wordt ook bij deze afwerking het pakket dikker als uw gordijnen open hangen. Hoe groter de wave, hoe meer stof u nodig heeft.

Stofbehoefte is 220%

Enkele plooi;

Kiest u voor een enkele plooi, dan kiest u voor een minimale plooivorming. Hiermee kiest u voor het kleinste pakket aan de zijkant wanneer de gordijnen geopend zijn. Dit houdt in dat u minder stof hoeft aan te schaffen. Een enkele plooi kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Een overweging zou kunnen zijn dat het dessin van een kinderkamergordijn beter tot zijn recht komt met een enkele plooi. Echter, is een gordijn hoger dan 200 cm, dan heeft een dubbele plooi een mooier resultaat. Dus hoe hoger het gordijn, des te meer plooi er nodig is om het gordijn mooi te laten vallen. Een enkele plooi ziet er strak en modern uit.

Stofbehoefte is 250%

Dubbele plooi / vlinderplooi;

Een dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Het gordijn hangt voller en geeft diepere plooien. Voor deze plooi wordt meer stof gebruikt. Gordijnen met een vlinderplooi hangen door meer stofverbruik met een mooie plooival voor het raam. Een dubbele, of vlinderplooi is klassieker dan een enkele plooi.

Stofbehoefte is 300%

Enkele retourplooi;

Een retourplooi zorgt voor meer body. In het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn wordt een extra plooi aangebracht. Hierdoor vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren. Het gordijn moet hier onder de rail geplaatst worden. Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte. Dit wil simpelweg zeggen, dat wanneer uw gordijnen open zijn, de gordijnen minder ruimte in beslag nemen.

Stofbehoefte is 300%

Dubbele retourplooi;

De dubbele plooi heeft ook een retourvariant. Door een extra plooi, die in het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn aangebracht wordt, vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren. Het gordijn moet hier onder de rail geplaatst worden. Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte. Dit wil simpelweg zeggen, dat wanneer uw gordijnen open zijn, de gordijnen minder ruimte in beslag nemen.

Stofbehoefte is 300%

Ringen;

Met een roede en ringen kunt u van landelijk tot strak modern voor een perfect vallend geconfectioneerd gordijn kiezen. De ingestanste ringen worden gelijkmatig verdeeld over de breedte van het gordijn. Het meest stugge gordijn krijgt u met een roede en ringen nog strak geconfectioneerd. De ringen worden met 5 bar druk samengeperst. Hierdoor is het ook mogelijk om gordijnen met ringen te voorzien van voeringstof. Alle ringen zijn gemaakt van RVS (roestvrij staal) zodat er geen roestvorming ontstaat na het wassen. Het ringengordijn kan eenvoudig en met weinig ruimte naar de zijkant worden geschoven. Bij verduisterende gordijnen moet u er rekening mee houden dat er door de ringen altijd nog wat licht schijnt. De ringen zijn in diverse kleuren en maten verkrijgbaar.

Stofbehoefte is 200%

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u afspraak maken? Vul dan het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op.

  • Ik geef KijkopGordijnen toestemming om de gegevens die zijn ingevuld op te slaan en te gebruiken om contact op te nemen. Wij gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens. Lees hier de privacyverklaring.
  • 100% maatwerk
  • 100% kwaliteit
  • 100% meetgarantie
  • Advies aan huis